/
Bericht: Tips voor het veilig vervoeren van een wasmachine

Tips voor het veilig vervoeren van een wasmachine

Wasmachine veilig verhuizen

Een wasmachine is een van de zwaardere en kwetsbare huishoudelijke apparaten die je tijdens een verhuizing moet vervoeren. In dit artikel delen we essentiële tips om je wasmachine veilig te verplaatsen, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je schone was in je nieuwe huis.

  1. Maak de wasmachine leeg: Haal alle kleding, zeepbakjes en andere losse onderdelen uit de wasmachine voordat je deze gaat verplaatsen. Dit voorkomt schade aan de trommel en zorgt ervoor dat de machine lichter is om te tillen.
  2. Bevestig de trommel: Gebruik de transportbouten of -schroeven die bij de wasmachine zijn geleverd om de trommel vast te zetten. Dit voorkomt dat de trommel tijdens het vervoer beweegt en beschadigd raakt.
  3. Bescherm de wasmachine: Wikkel de wasmachine in beschermend materiaal, zoals dekens of bubbeltjesplastic, om krassen en deuken te voorkomen tijdens het transport.
  4. Til met zorg: Til de wasmachine met minimaal twee personen op een veilige en gecontroleerde manier. Gebruik eventueel een steekwagen om het tillen te vergemakkelijken.
  5. Laad de wasmachine goed in: Plaats de wasmachine rechtop in de verhuiswagen en zorg ervoor dat deze stevig is vastgezet om beweging te voorkomen tijdens het rijden.
  6. Wees voorzichtig met aansluitingen: Koppel de watertoevoer en de elektrische aansluitingen van de wasmachine zorgvuldig los. Zorg ervoor dat er geen waterlekkage is voordat je de wasmachine vervoert.
  7. Let op bij het uitladen: Wees voorzichtig bij het uitladen van de wasmachine in je nieuwe huis. Plaats de wasmachine op de juiste plaats en zorg ervoor dat deze weer waterpas staat voordat je deze opnieuw aansluit.